Hindbærmark

Beliggenhed:
Gyldenhåb Hertugdømmet > Kløvermark Grevskabet > Halvvej Baroniet
Ligger sydvest og et par dagsrejser for Sværddyb.
Beboere:
Halvlange, omkring 1.000.
Hersker:

Ingen.
Vigtige personer/grupper:
Eljio ”Sukkerfuld” – leder af bagerlauget De Festlige Bønder og vinder af Det Smagfulde Hindbær-prisen de sidste mange år.

Beskrivelse, udseende og særlige kendetegn:
Hindbærmark er en af de halvlanges mindre byer. Beliggende tæt på både Cordis Sanguis-skoven og Hjertefloden bor der her omkring 1000 halvlange omgivet af store marker med hindbærbuske. Buskene fungerer med de mange torne som effektivt værn mod gobliner og andre uvelkomne skabninger. Som besøgende er man derfor nødt til at gå ad hovedvejene for at komme ind til byen. De halvlange selv har dog ingen problemer med at bevæge sig rundt i hindbærbuskene. Hvis de får små rifter i tøjet, bliver rifterne hurtigt syet med nål og tråd eller med farverige lapper.

Hindbærmark er en lille og lystig by med masser af markeder og små hyggelige gårde. Der er en stor hovedgade i midten hvor al handel foregår, og der er altid en vidunderlig duft af nybagt kage. Af samme grund kaldes denne by i menneskekredse sommetider for Kagens By. Indbyggerne har en årlig hindbærfest efter Sommerhøsten, hvor alle halvlange, små som lidt større, hjælpes ad med at plukke hindbær. Her er der hindbærkager, hindbærsange, dans, flere hindbærkager og forskellige hindbærlege og konkurrencer. Blandt andet uddeles der hvert år den fornemme pris, Det Smagfulde Hindbær, til den halvlang, der bager den bedste hindbærtærte. De sidste mange år har der dog ikke været megen konkurrence af spore, da den nu efterhånden berømte sukkerbager Eljio ”Sukkerfuld”, leder af bagerlauget De Festlige Bønder, igen og igen har formået at imponere både indbyggere, tilrejsende og sågar Kongen selv (således siger rygterne i hvert fald) med sin særligt søde hindbærtærte. Det er dog et faktum, at byens populære hindbærtærte er umulig at opdrive andre steder i landet, og derfor har Gyldenhåb da også allokeret et par delinger af Den Blå Garde til at beskytte Hindbærmark mod gobliner og andre ballademagere.

Som oftest er tilfældet med halvlange er deres skaber Jamtain den gud der modtager mest opmærksomhed i Hindbærmark. Om det så er i forbindelse med den årlige hindbærfest, de mange sene stunder der (over)flyder med både vådt og tørt eller de dusinvis af fødselsdage der skal afholdes, ja så er der altid en god grund til at vende tankerne mod Festens Fader, Jamtain, der heraf har flere men dog også relativt små templer spredt rundt omkring i Hindbærmark. Værende et arbejdende folk, de fleste i byen er trods alt bagere eller bønder, findes der også både et par Morken templer og et enkelt Sifentia tempel i byen, som under Sommerhøsten er meget velbesøgt af de halvlange.