Gobliner

Holdleder og assisterende holdledere:
Ingen lige p.t., da holdet er inaktivt – men tag fat i vores forperson Lucas Oliver Olsson Moreira (telefonnummer: 60 21 15 76), hvis du vil spille goblin!

Kostume og våben:
Krav:
Gobliner skal males grønne på alle synlige områder. Det er også et krav at man ifører sig en goblinnæse. Vi opfordrer til at man anskaffer både goblinører og goblintænder, hvis det er muligt.

Kostume:
Gobliner kan bære næsten alt. De er tit i mørke farver, som f.eks. jordfarver og grøn, for at kunne falde i et med skoven. Deres tøj er næsten altid laset og flået og desuden som udgangspunkt stjålet fra døde, bevidstløse, sovende eller lignende, og passer derfor ofte ret ilde til goblinens egentlige kropsbygning.

Våben/udstyr:
Gobliner kan være bevæbnet med næsten alt. Noget inde i dem får dem til at tro, at selv et overdimensioneret tohåndssværd kan være lige det rette for dem – det er derfor ikke uhørt at en goblin bærer et meget stort våben, som den svinger vildt omkring sig. De fleste gobliner bærer dog som minimum en kniv eller kølle på sig, og de er meget sjældent helt ubevæbnede. I forhold til rustning er store plader hæmmende, men derfor er det heller ikke uset, at man som goblin f.eks. bærer benskinner i stål eller skulderplader – så længe man kan snige sig rundt, klatre og jage effektivt.


Holdbeskrivelse:

Listige, Snu, Tyvagtige
Gobliner er grønne ligesom orker, men mindre i størrelse og relativt intelligente væsner uden samme behov for krig som deres større ”brødre”. Alligevel lever de oftest sammen med dem, primært pga. beskyttelse fra andre arter, og har ligesom deres beskyttere for længst lært at se ligeså klart i mørke som de gør i dagslys.

Gobliner er en mærkelig størrelse, da de både lever som krigere, jægere og tyve på én gang. Tyveri, og deraf snyd og løgn, er en del af deres natur, og selvom gobliner ved at enhver ork ville banke ham ihjel hvis hans ting en dag var væk, kan goblinen ikke lave om på at han alligevel ville stjæle fra orken hvis muligheden bød sig – og selvfølgelig forsøge at tale sig ud af det. Gobliner stjæler fra alt og alle, selv deres egne familiemedlemmer og venner.

Goblinerne er også meget listige væsner, og om det så er jagt, spionage, røveri, overfald eller snigmord, er goblinerne oftest over ofrene før de når at bemærke noget. Skulle de alligevel blive opdaget, er goblinerne så tilpas snu at de oftest formår at flygte før de kan blive taget til fange, og overraskende mange formår ellers at tale sig ud af situationen. Goblinerne er også utroligt dygtige til at opfange rygter, og ved som regel mere om både området og dets beboere end dem der bor der.

Gobliner er desuden udmærkede krigere, selvom det ikke er flertallet blandt dem der længes efter den position. Generelt ønsker gobliner faktisk ikke konflikter, men deres tyvagtige natur og dårlige rygte gør at de fleste arter i Fauntasia afskyr goblinerne, og især dværge nærer et indædt had til dem. Gobliner har derfor været nødt til at tilpasse sig, og i dag er de farlige væsner – om det så er de krigeriske, snu eller listige af slagsen, så er det kun naive og dumme folk der ikke er på vagt når der er gobliner i nærheden.

Hvorfor er goblinerne i Sværddyb?
Goblinerne i Sværddyb er flygtet fra en lokal orkstamme, der også tidligere var at finde i selve Sværddyb. De var trætte af at skulle føre krig konstant og ville derfor finde et sted hvor de kunne være i sikkerhed fra både orkerne og andre arter. Sværddyb virkede som et oplagt sted, da der ikke længere er nogle orker at finde, og de andre arter ikke antalsmæssigt udgør den store fare.

Goblinernes kultur

Goblinernes samfund:
Hvis gobliner lever sammen med orker, er det som regel i overtagede fæstninger og lignende. Hvis gobliner lever for sig selv kan de godt finde ud af at bygge noget der minder om mindre byer.

Religion:
Som udgangspunkt tilbedes Khangohr, da Han er goblinernes skaber, men de kan også finde på at tilbede Jamtain grundet deres tyvagtige natur.

Spise- og drikkevaner:
Gobliner spiser hvad som helst. De må tit tage til takke med de efterladte rester som en orkstamme lader være til overs efter stammen har ernæret sig. Gobliner føler ingen afsky ved at spise grøntsager, på den måde orker gør, men det har aldrig været nogens livret – de foretrækker kød, gerne råt, men helst stegt eller kogt. Når det kommer til drikkelse bærer gobliner ofte vandflasker eller vandskind. Ingen orkstamme med respekt for sig selv ville stoppe for at lade gobliner drikke, så de er tit nødt til at drikke det beskidte vand fra vandpytter for ikke at sakke for langt bagud. Gobliner har deraf enormt hårdføre maver og bliver sjældent angrebet af parasitter og sygdomme.