Feer, alfer og skovnymfer

Feer, alfer og skovnymfer er naturvæsner skabt af Sifentia. De bor i naturen, skjult for de flestes øjne.

Feer findes i mange størrelser og former og siges at kunne skifte udseende. De har stor magisk kunnen, de er egensindige og stolte væsner, og så kan de bære nag i århundreder, hvis de synes man har gjort dem uret. Rundt omkring i landskabet står der såkaldte festole; de ligner træstub-stole, og tilhører feerne, der beskytter dem på sin helt egen vis: skulle man sætte sig i dem, bliver man forbandet.

Alfer er små og er gemt i naturens mindre steder. Alfer bor ofte i blomster, buskadser og træer, men kan også leve mellem klipper og kolde steder. Nogle alfer lever i små landsbyer, hvor de beskytter sig mod fremmede med magiske værn. Man ved ikke så meget om dem, da de holder sig meget for sig selv. Sommetider kan man dog være heldig at en alf viser sig for en, og hvis de finder én de synes om, kan de hjælpe med magiske gaver og held. Omvendt kan de også finde på at kaste farlig magi på folk de ser sig sure på, fx hvis man trænger ind på deres område.

Skovnymfer er træånder, der kan bevæge sig frit omkring. Skovnymfer bliver oftest omkring deres eget træ, som de er tæt forbundne til og kan blive ét med. Skovnymfer beskytter deres træ mod fare, fx fra skovhuggere, og det med livet som indsats: for hvis et træ med en skovnymfe i bliver revet op med rode, dør nymfen. Det er ikke alle træer, der har en skovnymfe, så en skovnymfe tager tit omkringstående træer til sig og beskytter dem på linje med sit eget træ. Der findes også vandnymfer, der er forbundet med fx bække, åer og skovsøer. Disse kaldes undertiden for åfolk. På en sommerdag kan man kan være heldig at få et glimt af vandnymfer i skikkelse af legende børn i vandet. Nymfer kan, såfremt det stikker dem, blive bitre og finde på at lokke folk dybt ind i skoven, så de ikke kan finde hjem, eller så langt ud i vandet, at de drukner. Man skal derfor tage sig i agt for nymferne, der ikke altid er så smukke og gode, som de ser ud ved første øjekast.