Historie

In Persona = at bære en maske (fra latin).
Ideen med navnet og foreningen er at lege og udforske dette koncept.
– berettet af Inpersonas grundlægger, Komyo Sebastian Gundel.

Begyndelsen
Det hele startede, da en god ven overtalte mig til at drenge skulle have mulighed for at være vilde, slås og lege krigere. Mine to ældste sønner var dengang henholdsvis syv og fem år da gik vi i gang med TordenKrigerne, det som senere blev til Tordenelverne. Det var Tordenelverne, eller Mandags Rollespils Træning som det i en overgang blev kaldt, som senere etablerede grundlaget for at skabe foreningen Inpersona – Københavns Rollespilsteater, der blev en godkendt frivillig forening i 2012 (og senere en folkeoplysende forening i 2021).

Inpersona og Rollespilsskolen
Gennem årene har Inpersona udviklet sig fra at vi kun havde ét hold, nemlig Tordenelverne, til at vi i dag har flere forskellige hold. Ideen bag Rollespilsskolen kom ud fra ønsket om at lære børn og unge at spille rollespil, at udvikle en rolle og at praktisere forskellige dramateknikker. Det har derfor været naturligt at mine sønner, og senest min datter, har deltaget og at vi sammen har talt om hvad der ville være spændende at lave. Dette har lagt grunden til at vi lytter meget til deltagernes ønsker og ideer – efter hver træning spørger vi eleverne hvad de synes har været godt, og hvad der har været knap så godt.

Inpersona er den eneste forening der officielt kombinerer rollespil med teater
Ideen med at være et rollespilsteater kommer ud af intentionen om at arbejde i dybden med roller og improvisation, såvel som at organisere os som et teater. Inpersona har dog ikke afholdt teaterforestillinger, shows eller lignende, men vi bruger aktive teater- og dramateknikker i undervisningen, og en skønne dag kan det jo være vi danner en teatertrup eller lignende. Vi har dog valgt at lægge hovedfokus på rollespillet, og det at der aldrig er et fastlagt plot gør, at man aldrig ved hvad der kan ske – hver enkelt handling former og ændrer på verdenen.

Udover Rollespilsskolen, som afholdes fast hver mandag næsten hele året rundt, har Inpersona også arrangeret en kampagne kaldet Fauntasiakampagnen. Vi spillede først i Amager Fælled (lige ved DR Byen), og senere i Ermelunden i Lyngby. Inpersona har også afholdt flere børnefødselsdage, haft aktiviteter og en bod til Østerbroweekend, arrangeret et 3-dages introduktionsprojekt til rollespil i Gentofte tilbage i 2005 (kaldet Projekt Aktiv Sommer) samt meget andet.

Der har gennem hele vores historie været børn og unge med i Inpersona, som har haft forskellige personlige, fysiske og/eller mentale udfordringer. Dét at give rum til at man kan være med uanset diagnoser, handicap og lignende, har altid været grundlæggende for os i Inpersona. Jeg har også den holdning at deltagelse ikke skal afgøres af hvordan ens økonomiske situation ser ud, hvilket afspejles i at det altid er muligt at få nedslag i prisen hos Inpersona.