Holdleder og assisterende holdledere:
Hans Ostenfeld, holdleder, tlf: 22 60 60 10 – mail: hansCOC@outlook.com

Kostume og våben:
Krav:
Der er ingen deciderede krav til at spille halvlang. Vi opfordrer dog til at man anskaffer et sæt behårede fødder, som fungerer ligesom sko, hvis det er muligt.

Kostume:
Halvlange er livsnydere og går derfor klædt i nydeligt og farverigt tøj. Jakker, veste og velsyede bukser i lyse farver, og evt. en hat, er typisk hvad de iklæder sig.

Våben/udstyr:
Halvlange slås ekstremt sjældent, og derfor er det et absolut fåtal der bærer våben, rustninger eller skjolde. En halvlang kan dog godt sommetider besidde en spisekniv eller andet redskab som de bruger i hverdagen, der i en snæver vending kan bruges til selvforsvar.

Holdbeskrivelse:
Fredelige, Glade, Imødekommende, Livsnydere
Halvlange minder om mennesker, men de er en del mindre og ofte en kende buttede. De er dygtige bønder, bagere og bryggere, og går sjældent med sko, da de har store fødder med kraftig behåring til at holde dem varme. Halvlange bor i fred og fordragelighed, og er famøse for deres glade, rolige og imødekommende natur – hvem end der vil komme på besøg til en kop te og dejlig hjemmelavet kage er som udgangspunkt velkomne. Halvlange er, i al sin enkelhed, livsnydere der ryger piber og spiser og drikker godt og meget, og det er derfor sjældent at halvlange forlader deres fødeby og drager på eventyr.

Det er ikke usædvanligt at halvlange bor tæt på, eller endda sammen med mennesker, da de to arter har et godt forhold til hinanden. Menneskerne ser ingen grund til at bekrige så fredelige væsner, så i stedet handler de med hinanden, og da halvlange afskyr at slås accepterer gerne at skulle betale skat til gengæld for beskyttelse. De halvlange har dog samtidigt handelsaftaler med lige godt alle arter der er interesseret i det.

Pga. deres rolige natur skal der meget til før en halvlang griber til våben, men man skal ikke tage fejl af at de vil forsvare deres hjem hvis det bliver nødvendigt. Halvlange har dog ikke krigsalliancer, for de går aldrig i krig – det højeste de gør er at forsvare dem selv.
Iblandt alle arter er der dog, naturligvis, forstyrrende og kaotiske elementer. Dette gælder også for de halvlange, der omend de ikke er krigere (de er simpelthen for besværlige at have med i krig pga. deres størrelse) godt kan danne både tyvelaug og snigmorderlaug – og det er endda også hørt at halvlange er blevet brugt som spioner, netop pga. deres uskyldige facade. Det er et lille fåtal der følger disse veje, men det sker stadig af og til.

Hvorfor er halvlange i Sværddyb?
Sværddyb var engang et ganske fredeligt område, og selvom det er sjældent, sker det af og til at nogle halvlange vælger at drage ud og se verden. Det var tilfældet med den første gruppe af halvlange der endte med at slå sig ned i Sværddyb, i første omgang med kroen De Små Venner i Rosenhaven, der stod under Tordenelvernes beskyttelse. Senere rykkede de halvlange til Khâz’drainbûr og boede sammen med dværgene, men siden Khâz’drainbûr blev forladt har de resterende halvlange valgt at bosætte sig med menneskerne i Sværddyb By.
Sværddyb kan i disse dage nødigt siges at være et roligt område, og derfor har mange halvlange valgt enten at drage videre eller vende næsen hjemad. Det er også ganske sjældent at der kommer nye halvlange til området, da det generelle rygte om Sværddyb ikke ligefrem tiltaler dem. De få der stadig er tilbage, derimod, virker tilfredse med at passe sig selv i Sværddyb By og er oftest at finde i kroen eller i markerne.

Halvlanges kultur

Halvlanges samfund:
Halvlange bor i små boliger, oftest placerede i grønne og milde bakkelandskaber.

Religion:
Jamtain, der skabte halvlange, tilbedes af flertallet, og langt de fleste har et lille husalter til Ham. Sifentia er også en udbredt guddom, da mange halvlange er bønder.

Spise- og drikkevaner:
Halvlange bor meget ofte i små samfund hvor vægten er på bryggekunst, agerbrug, bagning og lignende. Af denne grund spiser de fleste halvlange godt – måske bedre end de burde. Halvlange har en meget sød tand og de laver store mængder af slik og kager, såvel som mjød, øl og vin.

Kunst:
I det halvlange er livsnydere, kan de også sætte pris på kunst. Deres kunst udformer sig meget i ting som træudskæring og lertøj, fingerringe og halskæder, altså en slags praktisk orienteret kunst. Der er ofte en vis udfordring i, at gøre ting luksuriøse og flotte på samme tid – et eksempel kunne være at gøre en stol blød nok til at sidde godt i den, men ikke så blød at man får ondt i f.eks. ryggen, samtidig med at den er solid og kan udsmykkes med træskærerarbejde. Mange halvlange har desuden ofte malerier hængende i hjemmet.

Ritualer/fester:
De fleste halvlange holder en høstfest når høsten er i hus.
På deres fødselsdage inviterer de andre halvlange, og de inviterede modtager gaver af værten.